Prajitura cu foi - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 24 Mar 2012 | 13624 vizualizari

 

O prajiturica eleganta pt zilele de post, gustoasa si frageda, aromata si delicata! Gata cu atatea laude, sa trecem la treaba!

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 13 linguri apa
  • 2 plic amoniac
  • sare , esente (vanilie, coaja de lamaie)
  • faina cat cuprinde - cca. 500 gr

Crema:

  • 250 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr margarina
  • 1 lingura esenta rom
  • un praf sare

Glazura:

  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr margarina
  • 50 ml zeama de sfecla rosie (obtinuta cand am fiert sfecla pt salata)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi - de post:

Foile:

- amesteci zaharul cu uleiul si apa, apoi adaugi amoniacul stins in otet, sare si esente si se adauga faina, amestecand pana obtinem un aluat elastic

- impartim aluatul in 4 buc pe care le intindem si le coacem pe dosul tavii de la aragaz cate 10 min fiecare foaie la 180C

Crema:

- caramelizam zaharul si adaugam jumatate din cantitatea de apa fiarta si lasam sa se amestece cu zaharul si sa formeze un sirop subtire

- amestecam faina cu restul de apa rece si o turnam in siropul de mai sus aflat inca la foc mic si amestecam mereu pe foc pana se ingroasa

- tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaua, esenta de rom si margarina taiata in patratele ca sa se topeasca mai repede si omogenizam bine cu telul pana s-au incorporat toate ingredientele

Umplem foile cu crema obtinuta si le lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile.

A doua zi facem galzura:

Glazura:

- se amesteca zaharul cu sucul de sfecla si se pun pe foc pana dau un clocot apoi se adauga margarina si se amesteca bine pana se omogeniseaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna pest prajitura

Se orneaza dupa imaginatie!

 

TIPS-URI

1

glazura se poate face si cu cacao sau ciocolata topita

2

crema se poate face cu nuca cocos in loc de cacao si este la fel de delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi